Лионел Меси е затвърдил репутацията си като един от най-великите за

...
Лионел Меси е затвърдил репутацията си като един от най-великите за
Коментари Харесай

Ариго Саки обясни как се спират Меси и Марадона

Лионел Меси е затвърдил репутацията си като един от най-великите за всички времена и ще играе на финала на Световното състезание през 2022 година в неделя, когато " албиселесте " се изправи против Франция. Седемкратният притежател на Златната топка впечатлява в Катар до момента, вкарвайки пет гола в шампионата, като 35-годишният състезател не демонстрира признаци на уязвимост, защото той остава постоянен в изявите си, което кара противниците да се борят да се опълчват на очевидната опасност, която представля.

Ариго Саки се сблъска с сходни проблеми, когато водеше Милан в борба с Наполи на Марадона през 80-те години на предишния век и сподели пред Gazzetta dello Sport за метода, който е възприел и който може да бъде още един от треньорите в сегашното: " Имаше три метода. Първият беше да задържа топката, тъй че Диего да я няма. Второто беше да пресирам високо, по този начин че да не вземе топката. Трето, в случай че Диего получи топката, щяхме да се надигнем против него като цяло. Същото важи и за Меси и Мбапе, два феномена ".

Френският нападател Килиан Мбапе също има пет гола на Световното състезание през 2022 година, откакто се трансформира в постоянен източник на ентусиазъм за " петлите " и  се чака да сътвори съществени главоболия на селекционера на Аржентина Лионел Скалони, колкото Дидие Дешан ще срещне с Меси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР